Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ποιά είναι ο βασίλισσα των γλυκών;

Θέλει και ερώτημα; 

Η αγαπημένη ,σχεδόν όλων μας, σοκολάτα!
Το μυστικό της σοκολατόπιτας είναι στο...
ψήσιμο και στο σερβίρισμα, που καλό θα ήταν να γίνεται όταν είναι ζεστή.

Υλικά:

1 φλ. Βιτάμ
5 αύγα
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Για το γλάσο:
½ φλ. κρέμα γάλακτος125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 νούμερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και είναι έτοιμη!

Αν θέλετε μπορείτε να την συνοδέψετε και με παγωτό βανίλια


από : tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)