Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά!



Υλικά :

1 κιλό κιμά πρόβιο (εάν δεν βρείτε 750 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάρια χοιρινό)
1 1/2 μελιτζάνες στενόμακρες όχι πολύ μεγάλες
3 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
50 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
1/4 ματσάκι μαϊντανό φυλακωμένο
Αραβοσιτέλαιο
Κεφαλοτύρι τριμμένο στο τρίφτη (εάν δεν τρώτε αλμυρά διαλέξτε ένα γλυκό τυρί)
Αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση :

Πλένουμε τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες 5 με 7 μεριές (προσοχή όχι πέρα για πέρα) ,μπορείτε και στο μακρός όπως στα παπουτσάκια
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο αραβοσιτέλαιο κι όταν κάψει κοκκινίζουμε λίγο τις μελιτζάνες.
Βάζουμε τον κιμά στη κατσαρόλα τον γυρίζουμε για 1 λεπτό, μετά ρίχνουμε λίγο αραβοσιτέλαιο και τον κοκκινίζουμε ελαφρά.
Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα (κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα στον τρίφτη , πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη, 50 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, μαϊντανό φυλακωμένο, αραβοσιτέλαιο περίπου 20 γραμμάρια, αλάτι και πιπέρι).
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά όλα μαζί και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μηνούν στεγνά.
Όταν κρυώσει το μίγμα μας γεμίζουμε τις μελιτζάνες εκει που τις χαράξαμε και τις βάζουμε στο ταψί μας, ρίχνουμε και λίγο αραβοσιτέλαιο τις πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο στο τρίφτη (η γυναίκα μου τις σκεπάζει και με φέτες ψιλές από ντομάτες ) και τις ψήνετε 18 με 22 λεπτά στους 170 βαθμούς .

Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)