Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τοπικές γεύσεις!

Παραδοσιακή φασολάδα
Yλικά:
1/2 κιλό Φασόλια μέτρια
1 φλυτζάνι παρθένο Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι
2 Καρότα κομμένα σε φέτες
4-5 κλωναράκια Σέλινο ή Μαϊντανό
2 μέτριες Τομάτες ή ένα κουτάλι τοματοπελτέ
Αλατι - Πιπέρι
2-3 σκελίδες Σκόρδο
Εκτέλεση:
Συνήθως μουσκεύουμε τα φασόλια για 10 - 12 ώρες σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
 Επειδή, όμως μπορεί να αποφασίσουμε τελευταία στιγμή να τα μαγειρέψουμε, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό - φροντίζοντας να σκεπάζονται από το νερό - και τα βράζουμε επί 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.

Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και ξαναπροσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα σε φέτες, το σκόρδο, το λάδι (προαιρετικά, μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι) και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. 20 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σέλινο ή τον μαϊντανό, την τομάτα περασμένη από τον τρίφτη ή τον πελτέ και τέλος το αλάτι και το πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)