Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ, στην κατσαρόλα....

από: Εδώ
Για τους περισσότερους αυτός ο συνδυασμός είναι "all time classic". Για μερικούς οι μπάμιες είναι "μπλιαχ"!!
Το "μαμαδίστικο" αυτό φαγητό είπα σήμερα να το ξαναθυμηθώ και έγινε
 Υ Λ Ι Κ Α (για μια μερίδα)
1/2 Στήθος κοτόπουλου, φιλεταρισμένο
200 γραμ. Μπάμιες κατεψυγμένες
200 γραμ. Ντοματάκι αποφλοιωμένο (κονκασέ)
1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες
2 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. Κρασί λευκό ξηρό
Χυμό από 1 Λεμόνι
1/2 κουτ.γλ. Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ροδίζω το φιλέτο και από τις δυο πλευρές.
Το βγάζω σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω την ντομάτα και τον μαϊντανό και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
Το περιεχόμενο του τηγανιού το μεταφέρω στο κατσαρολάκι και προσθέτω το κοτόπουλο, το κρασί, την ζάχαρη, μισό φλυτζάνι νερό και αλατοπιπερώνω.
Τα αφήνω να βράσουν, με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Όσο βράζουν αυτά, σε άλλη κατσαρόλα, ζεματίζω τις μπάμιες, σε αλατισμένο νερό, για 5 λεπτά. Τις στραγγίζω και τις ραντίζω με τον χυμό του λεμονιού και τις αφήνω 10 λεπτά.
Όταν βράσει το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα, σκορπίζω τις μπάμιες επάνω στο κοτόπουλο και κουνώντας το κατσαρολάκι, φροντίζω να βραχούν από την σάλτσα. Συμπληρώνω και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται.
Αφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή φωτιά, με ανοικτή την κατσαρόλα.
Αποσύρω από την εστία και σερβίρω σε 10 λεπτά....
 
Νοστιμότατο!!
Σημείωση:  Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και χύτρα ταχύτητας, μειώνοντας τον χρόνο των 30 λεπτών σε 12-15 λεπτά, αλλά είπα να το κάνω παραδοσιακά.... και πέτυχε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)