Χυλοπίτες, κοφτό μακαρονάκι, κουσκουσάκι , κριθαράκι, τραχανάς σε
διάφορες παραλλαγές… Τα ζυμαρικά αποτελούσαν ανέκαθεν κύρια επιλογή στη
διατροφή των Ελλήνων για καθημερινά ή κυριακάτικα τραπεζώματα. Πλασμένα
με αγνά υλικά (γάλα, σιτάρι, αυγά ), περιχυμένα με κόκκινη ή λευκή
σάλτσα, «χιονισμένα» με μπόλικο
τυράκι, «δένουν» τέλεια με
θαλασσινά και κρεατικά, παντρεύονται με
όσπρια, γίνονται πεντανόστιμες θρεπτικές
σούπες, αλλά και υπέροχες κρύες
σαλάτες
με μπόλικα λαχανικά. Πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνη, ασβέστιο,
υδατάνθρακες και πολύτιμα ιχνοστοιχεία μάς γεμίζουν ενέργεια και
νοστιμεύουν το καθημερινό μας εδεσματολόγιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)