Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΦΟΥΡΝΟΥ (ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσεις!)

Πολλά μπορείς να κάνεις με ένα λάχανο, όπως λαχανοντολμάδες, λαχανόρυζο, λαχανόπιτα, σαλάτα Coleslow κ.ά.
Είπα σήμερα να πρωτοτυπήσω κάπως και να κάνω ένα εξελιγμένο λαχανόρυζο, αλλά με την γέμιση των Λαχανοντολμάδων φούρνου και να τελειώσει στον φούρνο, με λάχανο πάνω και κάτω. Κάτι σαν πίτα, αλλά αντί για φύλλο ζύμης να έχει λάχανο.
Και να το αποτέλεσμα, μόλις βγήκε από τον φούρνο
Υ Λ Ι Κ Α
Το λάχανο που πήρα ήταν 2,5 κιλά
1 Κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλλες
2 Καρότα στο χοντρό του τρίφτη
Μαϊντανό και άνιθο κατά κρίση (έβαλα μπόλικο)
200 γραμ. Κονκασέ (μισό κουτί)
1/2 + 1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 φλ.τσ. Ρύζι Γλασέ
2+1 φλ.τσ. Νερό ζεστό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεμάτισα το λάχανο σε δυο δόσεις (δεν χωρούσε ολόκληρο στην κατσαρόλα), σε αλατισμένο νερό, που βράζει.
Σε βαθύ τηγάνι μισό φλυτζάνι λάδι να ζεσταθεί και σωτάρω τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον άνιθο και τον μαϊντανό, για μερικά λεπτά (εδώ αν θέλουμε σβήνουμε με λευκό κρασί).  Προσθέτω την ντομάτα και λίγο νερό και βράζω 5' ακόμα.  Ρίχνω το ρύζι και όταν υγρανθεί αρχίζω να προσθέτω λιγο-λίγο νερό.  Η διαδικασία παρασκευής του ριζότο (όταν απορροφά τα υγρά, προσθέτω λίγο και πάει συνέχεια).
Η γέμιση δεν είναι ανάγκη να μείνει τελείως στεγνή.
Σε πυρέξ (ή ταψί) λαδωμένο στρώνω τα μισά ζεματισμένα φύλλα του λάχανου, ρίχνω λίγο λάδι και αλάτι και στρώνω την γέμιση.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνω το υπόλοιπο λάδι και το νερό και στον φούρνο.
Ψήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά και ξεσκεπάζω.  Συνεχίζω για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το λάχανο, όπως στην παρακάτω φωτό
Καμία σχέση με λαχανόρυζο

Τέλειο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)