Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κλασσική τάρτα σοκολάτας!

Συνταγές για όλα τα γουστα!
Συνταγη για 15 κομματια

Υλικά:

375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι 70% περιεκτικότητα σε κακάο
150ml φρέσκο γάλα
220ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
3 βιολογικά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ.

Εκτέλεση:

Για να κάνουμε τη τάρτα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτα βάσει της συνταγής ζύμη για τάρτες.
Για τη γέμιση λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα και την κρέµα γάλακτος να βράσουν. Βάζουμε το μίγμα με το γάλα στο μπολ με τα αυγά και το ανακατεύουμε.
Σουρώνουµε το µίγµα και το ρίχνουµε στη λιωµένη σοκολάτα. Προσθέτουµε το αλάτι, το κονιάκ και ανακατεύουµε για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουµε το μίγμα µε προσοχή στην ψηµένη τάρτα.
Σβήνουµε το φούρνο (αφού τον είχαμε ήδη αναμμένο όταν κάναμε τη ζύμη για την τάρτα μας) και τοποθετούµε τη ταρτα στο ζεστό φούρνο για 40 λεπτά για να πήξει. Βγάζουµε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουµε να κρυώσει. Όταν κρυώσει τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)