Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Και τώρα η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!


Υ Λ Ι Κ Α για ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών.
 
125 γραμ. Κουβερτούρα
85 γραμ. Βούτυρο Αγελάδος
25 γραμ. Μαργαρίνη soft
3 Αυγά
150 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
80 γραμ. Φαρίνα (αλεύρι αυτοφούσκωτο)
18 γραμ. Κακάο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο!
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
Καρύδια
1 Βανίλια.

 
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η.

 
Τρίβω τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο multi.
Ανακατεύω το αλεύρι, την βανίλια και το κακάο και τα κοσκινίζω.
Ρίχνω σε μπωλ την ζάχαρη και τα αυγά και δουλεύω με το μιξεράκι χειρός αρκετά, μέχρι να γίνουν παχύρευστος χυλός.
Λυώνω τα βούτυρα με την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί ή για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων και τα ομογενοποιώ.
Ρίχνω το μείγμα στο μπωλ και ανακατεύω πολύ καλά.
Ρίχνω σταδιακά το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνω και τα ξηροκάρπια με το ξύσμα, ανακατεύω καλά και ρίχνω το μείγμα σε ταψάκι μιας χρήσεως, καλυμμένο με υγραμένη λαδόκολλα.



Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά, το πολύ.



Πρέπει να παραμείνει υγρό στο κέντρο.

Αφήνω σε σχάρα να κρυώσει και το τουμπάρω σε πιάτο.
Αν μείνει υγρή σοκολάτα στο κέντρο, την αφαιρώ με μαχαίρι και την προσθέτω στο κέντρο της πίτας.
Περιμένω να κρυώσει καλά (λέμε τώρα) και κόβω κομμάτι με βρεγμένο μαχαίρι. Το βγάζω με βρεγμένη τρίγωνη σπάτουλα, φωτογραφίζω







 και απαλλοτριώνω πάραυτα......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)