Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μοσχάρι στο τηγάνι με μπρόκολο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

800γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
1 μπρόκολο, σε κομμάτια
3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας.
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τις λωρίδες του κρέατος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για 15-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κρέατος. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κρέας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μπρόκολο, καλύπτουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Το φαγητό αυτό μπορεί να συνοδευτεί από ένα ωραίο πιλάφι. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)