Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ

από : Εδώ

  Το μισό που φαίνεται στη φωτό είναι ότι απέμεινε μετά το ξεφούρνισμα. Το υπόλοιπο....πάει και πίσω δεν γυρνάει.  Το πήρε κι έφυγε τρέχοντας.

Από την αρχή λοιπόν:
Μετά που πέταξα τον αρτοπαρασκευαστή, αφού έβγαλε τα λεφτά του χρόνια τώρα, είπα να ακολουθήσω την συνταγή που γράφει στο πακέτο.  Περίεργα απλή, τόσο που έκανα μόνο το μισό κιλό, για δοκιμή.
Η συνταγή είναι στην ακόλουθη φωτό (κλικ για μεγένθυση)
Μόνο που το άφησα να φουσκώσει μέσα στο στρόγγυλο πυρέξ, όπου το ζύμωσα, αλλά το άλειψα με λίγο λάδι, για να μη κολλήσει.
Φούσκωμα 2 ώρες σε θερμοκρασία 22 βαθμούς, σκεπασμένο με πετσέτα.
Φουρνίστηκε σε προθερμασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες και έγινε.
Ζάχαρη δεν έχει, ούτε και "πιάσιμο" μαγιάς.
Αφράτο μέσα, χοντρή κόρα τραγανή έξω. Έτσι το θέλω!!
............................................
Σήμερα το πρόλαβα πριν την απαλλοτρίωση, ολόκληρο!!
Και μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα ταπεινό πρασόρυζο και γιδοτύρι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)