Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Λιαστά προϊόντα της Ελλάδας.


Κάτω από τον καυτό ήλιο
Η αποξήρανση των φρούτων και των λαχανικών κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο είναι από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους διατήρησής τους που μαρτυράται από την αρχαιότητα. Η ανάγκη για να συντηρηθούν τα καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα και τον χειμώνα, επέβαλε την συνήθεια του “λιασίματος” δηλαδή της αποξήρανσης των λαχανικών και των φρούτων, κρατώντας αυτούσια την γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού. Ορισμένες τροφές, που τις θεωρούμε απόλυτα γκουρμέ σήμερα και συχνά ακριβές, είναι τροφές που έφτιαχναν οι παλιοί, όταν δεν είχαν τρόπο άλλο συντήρησης.
η συνέχεια Εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)