Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο!

DSC_0027


 
Ίσως το πιο γρήγορο κέικ που έφτιαξα ποτέ!
Όσο για γεύση…
Αφρός!!!



Υλικά
1 κούπα σπoρέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γκαζόζα (αν δεν βρείτε βάλτε Sprite)
1 φακελάκι ή 20 γρ. baking powder
 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ με μια σπάτουλα να ενωθούν.


DSC_0001

Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά

.DSC_0002

Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και
αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0014

Σερβίρεται σκέτο ή αν θέλουμε μπορούμε να το καλύψουμε με γλάσο
που θα φτιάξουμε με άχνη ζάχαρη μερικές κουταλιές χυμό πορτοκάλι
και ξύσμα πορτοκαλιού.


DSC_0020
Συνταγή από τη φίλη μου Μαριάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)