Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ (ή Αποχαιρετισμός στα όπλα...).

από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2013/12/blog-post_31.html

Χρόνια το άκουγα, χρόνια το έφτιαχνε η μητέρα μου και χρόνια δεν το έτρωγα (έφευγα, πήγαινα αλλού!).
Να λοιπόν τώρα, την τελευταία ημέρα του τρισκατάρατου 2013, το έφτιαξα και το ευχαριστήθηκα...
Υπήρχε στον καταψύκτη ένα κομμάτι μπούτι χοιρινό, σελινόριζες, σελινοκότσανα, σελινόφυλλα, πήρα και δυο πράσα και το κατασκεύασα, με αυγολέμονο.
Το κρέας λιγοστό, αλλά ποιός δίνει σημασία στη λεπτομέρεια;;
Να και το αποτέλεσμα

Υ Λ Ι Κ Α για 2-3 μεριδούλες
500 γραμ. Χοιρινό μπούτι
6 κουτ.σουπας Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες
1/2 Κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 Πράσα (το άσπρο μέρος) σε κομμάτια 5 εκατ.
2 φλυτζάνια Σελινόριζα σε μπαστουνάκια & κυβάκια
2 φλυτζ. Σελινοκότσανα σε μπαστουνάκια
1 φλυτζ. Σελινόφυλλα ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο Κρασί λευκό ξηρό
1 νεροπότηρο Νερό ζεστό
Αλατοπίπερο
2 Λεμόνια (τον χυμό τους)
2 Αυγά
1 κουτ.σουπ. Αλεύρι
και μια χύτρα ταχύτητος SEB, κατασκευής Απρ. 1975!!
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνω στην χύτρα το λάδι και ροδίζω τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές, καλά.
Ρίχνω τα κρεμμύδια και συνεχίζω το σωτάρισμα, για 5'.
Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω το ζεστό νερό.
Κλείνω την χύτρα, χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω για 30'.
Εκτονώνω, ανοίγω και ρίχνω τα λαχανικά και αλατοπιπερώνω.

Ξανακλείνω και σιγοβράζω για 15' ακόμα.
Ανοίγω και φτιάχνω το αυγολέμονο, με το μιξεράκι χειρός.
Σε μπωλ σπάζω τα αυγά, ρίχνω και ένα σφηνάκι νερό.
Ανακατεύω πολύ καλά και ρίχνω σταδιακά το χυμό του λεμονιού.
Ρίχνω και μια κουταλιά αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Παίρνω με την κουτάλα ζωμό από την χύτρα (έχει αρκετό) και τον ρίχνω στο μπωλ, πάντα ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνω και το σταθερό φιλί στον αέρα και το περιεχόμενο του μπωλ στην χύτρα.
Ανακατεύω κουνώντας κυκλικά και όχι με κουτάλα.
Και τρώμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)