Συνταγη για 8-10 ατομα
Υλικά:
1 σολoμός περίπου 3 κιλά καθαρισμένος και φιλεταρισμένος8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
500γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε το φιλεταρισμένο σολoμό σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε το δεντρολίβανο πάνω στο σολoμό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ήπια τρίβουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε όλο το σολoμό και αλατοπιπερώνουμε. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς.Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι και τον άνηθο με το ξύσμα του λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό και αλατοπιπερώνουμε. Κόψτε μερίδες το σολoμό και σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και ρύζι.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)