Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο (χοντροκομμένες)Για την μαρινάδα βασιλικού:
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων το σκόρδο και το δουλεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να είναι ψιλοκομμένος αλλά όχι πολτοποιημένος.Προσθέτουμε στον επεξεργαστή τα φύλα βασιλικού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να είναι ψιλοκομμένα αλλά όχι πολτοποιημένα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την μαρινάδα επάνω και στις δύο πλευρές των μπριζόλων. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο ψυγείο και αφήνουμε να απορροφήσουν τα αρώματα της μαρινάδας για 35-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα έτσι ώστε να έχουμε κανονική θερμότητα. Βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στην σχάρα και ψήνουμε αναλόγως με τις προτιμήσεις μας.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με πατάτες τηγανιτές και μία ωραία σαλάτα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)