Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Παλαμίδα ψητή!

Ο Δεκαπενταύγουστος φέτος πέφτει ημέρα Παρασκευή και η Εκκλησία μας επιτρέπει μόνο ψάρι, Καλή Παναγία.

Υλικά :

1 μεγάλη παλαμίδα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη
Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση :

Πλένετε καλά το ψάρι και το αφήνετε να στεγνώσει.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε εγκοπές (σε μέγεθος κουμπότρυπας) κατά μήκος όλης της ράχης και των πλευρών του ψαριού.
Σε κάθε μία από αυτές τις εγκοπές τοποθετείτε μία σκελίδα σκόρδου κομμένη κατά μήκος, λίγη ρίγανη, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και μια σταγόνα ελαιόλαδο.
Εν συνεχεία, κάνετε μία εγκοπή στις πλευρές του ψαριού, το αλείφετε με ένα πινελάκι ελαφρά με λάδι και λεμόνι, το πασπαλίζετε με ρίγανη, σκέτη ή μαζί με λίγο αλεύρι, και το ψήνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)