Συνταγή για 4-6 άτομα
Υλικά:
250γρ. ξινή κρέμα (sour cream)1/4 φλιτζανιού γάλα
4-5 καυτερές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σπορέλαιο αρκετό για βαθύ τηγάνισμα
Καυτερή σάλτσα πιπεριάς (προαιρετικό)
Φέτες λάιμ (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ξινή κρέμα, το γάλα, τις καυτερές πράσινες πιπεριές, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια καθαρή πλαστική τσάντα. Ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε μέσα στο κοτόπουλο και σφραγίζουμε τη τσάντα.Το βάζουμε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας. Γυρίζουμε τη τσάντα περιστασιακά.
Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το μίγμα και απορρίπτουμε το υπόλοιπο μίγμα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι, λίγα κάθε φορά και τα γυρίζουμε ώστε να επικαλυφθούν με αλεύρι.
Προσθέτουμε λάδι σε ένα βαρετού τύπου τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει (180οC). Μειώνουμε τη φωτιά.
Προσεκτικά προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ γυρίζοντας το περιστασιακά. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Εάν θέλετε συνοδεύσετε το κοτόπουλο σας με καυτερή σάλτσα πιπεριάς και φέτες λάιμ.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)