Συνταγή για 8 άτομα
Υλικά:
2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια από ένα φρέσκο καλοκαιρινό φρούτο της επιλογής σας (π.χ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, φράουλες, βερίκοκα, κλπ)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γιαούρτι, την βανίλια, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι καλαμποκιού, και 1 φλιτζάνι από το φρούτο της επιλογής μας στο μπλέντερ. Δουλεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι από το φρέσκο φρούτο και δουλεύουμε για ακόμη λίγο μέχρις ότου τα φρούτα να είναι απλά ψιλοκομμένα.Βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα σε ειδικές παγωτοθήκες (κατά προτίμηση για να φτιάξουμε παγωτό ξυλάκι). Η ποσότητα της συνταγής αυτής φτιάχνει 8 ξυλάκια παγωτού. Αν δεν έχετε τέτοιου είδους παγωτοθήκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολάκια. Τοποθετούμε στο καταψύκτη για τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν την κατανάλωση.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)