Το κριθάρι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β9
(φολικό οξύ), ποτάσιου, φώσφορου και μαγνήσιου. Περιέχει, επίσης, σίδηρο και
ασβέστιο. Μια μεγάλη δοσολογία από αυτά τα θρεπτικά συστατικά δεν είναι δυνατόν
να παραχθούν στο σώμα (αν τρώτε πολύ κριθάρι) γιατί το κριθάρι περιέχει φολικό
οξύ που δημιουργεί αδιάλυτα συστατικά, τα οποία δεν μπορούν να απορροφηθούν από
τον οργανισμό. Επομένως, αν καταναλώσετε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες
κριθαριού, δεν σημαίνει ότι θα πάρετε και μεγάλες ποσότητες από τα θρεπτικά του
συστατικά.
Χρησιμοποιείστε ολόκληρο κριθάρι αντί για αλεσμένο ή
κοπανισμένο, καθώς περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μην ξεχνάτε ότι το
κριθάρι περιέχει γλουτένη.
Μην τρώτε κριθάρι ή προϊόντα που περιέχουν κριθάρι,
αν είστε αλλεργικοί στη γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)