αμπελοφάσουλα και άλλες νοστιμιές. Πόσοι όμως γνωρίζετε από πού μας ήρθε και ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του;
Η 25η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων είναι δύο ημέρες που επιτρέπεται από την εκκλησία μας, να σταματήσουμε την νηστεία και να απολαύσουμε το ψαράκι μας.
Η ιστορία του μπακαλιάρου
Κατά τον Μεσαίωνα, Βάσκοι ψαράδες, εμπορευματοποίησαν τον μπακαλιάρο και τον πάστωσαν. Φυσικά, το παστό ψάρι ήταν καθημερινή τροφή τους στα μακρινά ταξίδια τους, στον βόρειο Ατλαντικό. Παράλληλα κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό, για την εποχή: o μπακαλιάρος είχε μεγάλη διάρκεια ζωής και ήταν φθηνός.
Στην χώρα μας, τον έφεραν οι Άγγλοι, οι οποίοι έστελναν μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου, τον οποίο αντάλλασσαν με σταφίδες.
η συνέχεια Εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)