Συνταγη για 2 ατομα
Υλικά:
8 αρνίσια παϊδάκια, περίπου 700γρ. συνολικά1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το ορατό λίπος από τα παϊδάκια, και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το βαλσάμικο ξίδι, το μέλι, και τη σάλτσα σόγιας.
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα βαθύ πιάτο, και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το πιάτο με διάφανη μεμβράνη, και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-24 ώρες.
Στραγγίζουμε τα παϊδάκια, κρατώντας τη μαρινάδα.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, ώσπου να πυκνωθεί αρκετά, και να μείνει περίπου 1/3 φλιτζάνι.
Ψήνουμε τα παϊδάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα ανάλογα με τα γούστα μας, αλείφοντάς τα κατά διαστήματα με τη μαρινάδα. Σερβίρουμε τα μελωμένα παϊδάκια μας ζεστά, και τα συνοδεύουμε με μια ωραία, πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)