Συνταγη για 10-12 ατομα
Υλικά:
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα1 κουταλιά της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόπαστα
200γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι από κάποιο σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο)
1/2 φλιτζάνι λικέρ αμαρέτο
1 συσκευασία έτοιμο μίγμα για κέικ βανίλιας
1 συσκευασία έτοιμο μίγμα για κρέμα σοκολάτας
Γλάσο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και την κανέλα, και τα χτυπάμε μαζί να γίνουν σαν σκόνη. Με τη μισή σκόνη πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού.
Στην άλλη μισή προσθέτουμε την αμυγδαλόπαστα στο μπλέντερ, και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μίγμα για κέικ με το μίγμα της κρέμας σοκολάτας, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, 1/2 φλιτζάνι νερό, το λάδι και το λικέρ αμαρέτο. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή, και μετά στην μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα του κέικ στη φόρμα, εναλλάξ με το μίγμα της αμυγδαλόπαστας.
Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
Για να φτιάξουμε το γλάσο σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε 1/3 φλιτζάνι νερό, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να δέσει το γλάσο μας.
Σερβίρουμε το κέικ, περιχύνοντάς το με το γλάσο.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)