Συνταγή για 2 άτομα
Υλικά:
2 στήθη από κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκαλο), φιλεταρισμένα και κτυπημένα (1cm πάχος)1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
3/4 φλιτζανιού λεπτο-τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν όλα μαζί.
Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα με το αλεύρι για να καλυφθεί σε όλες τις πλευρές. Κτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα σε ένα άλλο μπολ. Βυθίστε τα αλευρωμένα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα των αυγών, και αμέσως μετά στη φρυγανιά. Καλύψτε τα φιλέτα καλά με την φρυγανιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και λιώστε πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε το κρέας και τα τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στραγγίστε το σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα σνίτσελ ζεστά με φρέσκια σαλάτα και με λίγη κέτσαπ. Για επιδορπιο επιλεξτε μια ωραια παστα φλωρα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)