Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 30 κουραμπιέδες

Υλικά:

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
250γρ. βούτυρο φυτικό
Ξύσμα από ένα λεμόνι και 5-6 σταγόνες από το χυμό του λεμονιού
5 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ
1 1/2 κιλό αλεύρι (όσο σηκώσει)
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 ποτηράκι ούζο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Λίγο ροδόσταγμα για το ράντισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπούμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα βούτυρα με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 φακελάκια βανίλια, τη σόδα και το μπεικιν πάουτερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αν η ζύμη μας χρειάζεται και άλλο αλεύρι προσθέτουμε λίγο και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι κουραμπιέδες μας ροδοκοκκινίσουν.
Ραντίζουμε τους κουραμπιέδες μας με λίγο ροδόσταγμα και μετά τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την υπόλοιπη βανίλια.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)