Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Παραδοσιακός Κυπριακός χαλβάς (νηστίσιμος)!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 10 ατομα

Υλικά:

5 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 πακέτο αμύγδαλα ασπρισμένα
3 κουταλιές ροδόσταγμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τη μαστίχα, το ροδόσταγμα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας πήξει.
Όταν το μίγμα μας πήξει το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το χαλβά μας από τη φόρμα και τον τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα. Διακοσμούμε το χαλβά μας με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Απολαύστε!

1 σχόλιο:

  1. Σε ένα χαλβά δεν λέω ποτέ όχι.Το ροδόσταγμα πρέπει να του δίνει ιδιαίτερα αρωματική γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)