Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Χταπόδι στιφάδο!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι
3-4 φύλλα δάφνης
1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το πλένουμε πολύ καλά. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Ρίχνουμε το χταπόδι μέσα στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ξίδι, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό. 
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)