Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟ ΛΕΣ, ΟΥΤΕ Ω ΓΚΡΑΤΕΝ, ΟΥΤΕ ..... δεν ξέρω τι άλλο!

από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2013/09/blog-post_11.html

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με μια μελιτζάνα ορφανή, που είχα στο ψυγείο.
Είχαμε καιρό να φάμε ζυμαρικό (στις αποδράσεις τρώμε άλλα πράγματα) και, προκειμένου να κάνω καμιά σάλτσα μελιτζάνας, προτίμησα να κάνω κάτι πιο δύσκολο, σαν παστίτσιο .... και έγινε

Υ Λ Ι Κ Α  για 6 μερίδες
250 γραμ.  Ζυμαρικά (μακαρόνια χοντρά Νο2 ΖΙΤΙ)
Για την σάλτσα
1 Μελιτζάνα
2 κουτ.σουπ. Κάπαρη ξαλμυρισμένη
2 κουτ,σουπ. Αγγουράκι τουρσί ξαλμυρισμένο
8 Ελιές ξεκουκουτσωμένες
4 λιαστές Ντομάτες κομμένες στα 4 ή 6
1 κουτί Κονκασέ (400 γραμ.)
1 φλυτζ.τσαγ. Κρασί άσπρο ξερό
1 Κρεμμύδι μέτρια κομμένο
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
4 μικρές Πιπερίτσες καυτερές ψιλοκομμένες
Φρυγανιά τριμμένη (έβαλα Κρητικό κρίθινο παξιμαδάκι)
Για την επικάλυψη (σαν μπεσαμέλ)
4 κουταλιές Αλεύρι κίτρινο (ή για όλα)
4 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
800-900 ml Γάλα φρέσκο
Πιπέρι λευκό
Αλάτι 
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεφλουδίζω την μελιτζάνα, την κόβω μπαστουνάκια ή κυβάκια, την αλατίζω με χοντρό αλάτι και την αφήνω στο τρυπητό, για να ξεπικρίσει (ήταν από αυτές τις παλιές, από κήπο).
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.  Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω την μελιτζάνα, αφού την ξεπλύνω καλά.
Συνεχίζω το σωτάρισμα μερικά λεπτά και ρίχνω την ντομάτα, ανακατεύω καλά και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα και βράζω την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο απ'ότι γράφει το πακέτο.
Για την κρέμα επικάλυψης έκανα κάτι νέο: Σε μεγάλο βάζο ανακατεύω όλα τα υλικά, σαν σε σέηκερ, και τα ρίχνω σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο. Την θέλω λίγο πιο ζουμερή, για να καλύπτει τα κενά ανάμεσα.
Λαδώνω ένα πυρέξ και πασπαλίζω με την φρυγανιά, πάτο και τοιχώματα.
Στρώνω τα μισά μακαρόνια, την σάλτσα, τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτω με την κρέμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC, για 45 λεπτά.

Στα υλικά ξέχασα να βάλω και 2 σκελίδες σκόρδο, αλλά τα κολακευτικά σχόλια ήρθαν και έτσι......
 
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)