Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μπουγάτσα με κρέμα!




Υλικά :
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
3 έως 4 αυγά
1/2 φύλλα κρούστας ψιλά
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση :


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, μόλις φουσκώσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τη βανίλια κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε κρέμα, τότε τη κατεβάζουμε προσθέτουμε τα αυγά την ανακατώνουμε καλά και την αφήνουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ λίγο μικρότερο από τα φύλλα μας και το βουτυρώνουμε καλά μετά στρώνουμε τα μισά φύλλα (κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε καλά), μετά στρώνουμε τη κρέμα μας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (και πάλι κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε καλά) και στο τέλος γυρίζουμε τα φύλλα μέσα.
Την ψήνουμε στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά στους 180 βαθμούς (προσοχή να μην σας σκουρύνουν πολύ τα φύλλα σκεπαστέ με λαδόκολλα (η σβήστε το επάνω μέρος των αντιστάσεων του φούρνου) και να έχουν τα φύλλα μας κι από τις δυο μεριές το ίδιο χρώμα.


Σερβίρετε ζεστή και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Εάν μείνει σφίγγει και δεν τρώγετε ευχάριστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)