Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τορτελίνι Εμίλια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

2 πακέτα τορτελίνια γεμάτα με τυρί (περίπου 230γρ. το πακέτο)
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο
2 φλιτζάνια ελαφριά κρέμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κρόκους αυγών
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο φασκόμηλο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια
60γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Ετοιμάζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα τορτελίνια και τα αφήνουμε στην άκρη
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα τοποθετούμε ένα μέτριο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε μαργαρίνη να λιώσει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μαζί τη κρέμα και το γάλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους αυγών. Σιγά-σιγά προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι ζεστό μίγμα της κρέμας στους κρόκους, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα βάζουμε όλα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ανακατεύουμε μαζί τη παρμεζάνα, το φασκόμηλο, και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Μεταφέρουμε τα μισά τορτελίνια σε ένα ορθογώνιο ταψί. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα πάνω στα τορτελίνια. Βάζουμε τα υπόλοιπα τορτελίνια , τα καρύδια, το προσούτο και την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει. Αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)