Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τρίγωνα κρεατοπιτάκια με λαχανικά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
350γρ. βοδινό κιμά
420γρ. Κονσέρβα έτοιμη σούπα μινεστρόνε (π.χ. Heinz)
4 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένα, (αφήνουμε να αποψυχτούν ελαφρά)
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σπυρωτό. γίνει Συνεχίζουμε το ανακάτεμα του κιμά για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να είναι αρκετά σπυρωτό. Προσθέτουμε στο κιμά και ανακατεύουμε την σούπα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά στο τηγάνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Παίρνουμε δύο ταψιά και βάζουμε στο πάτο τους χαρτί φούρνου.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλου 2-3 κουταλιές της σούπας μείγμα κιμά. Διπλώνουμε το κάθε τετράγωνο στην μέση σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Πατούμε με ένα πιρούνι της άκριες του τριγώνου για να κλείσει ερμητικά και να μην ανοίξει κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.
Τοποθετούμε τα τρίγωνα στα ταψιά που ετοιμάσαμε και βουρτσίζουμε το κάθε ένα με το κτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τα τρίγωνα μας για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)