Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μπακλαβάς νηστίσιμος!




Υλικά:

  • 2 πακέτα φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1/2 αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 450γρ  μαργαρίνη
  • 3 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.σ γαρύφαλλο
  • ολόκληρα γαρύφαλλα(μοσχοκάρφια)
Για το σιρόπι
  • 1350γρ ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 960γρ νερό
  • φλούδα 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια,τα αμύγδαλα,την κανέλα και το γαρύφαλλο
  • Βουτυρώνουμε (με την μαργαρίνη) ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί(του φούρνου) και στρώνουμε 4 φύλλα επίσης βουτυρωμένα (με την μαργαρίνη).
  • Πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα των καρυδιών και από πάνω στρώνουμε 2 βουτυρωμένα (με την μαργαρίνη) φύλλα
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (λίγο μείγμα-2 φύλλα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος από πάνω βάζουμε 4 βουτυρωμένα (με την μαργαρίνη) φύλλα όπως αρχίσαμε.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα γαρύφαλλο ολόκληρο
  • Περιχύνουμε με την  υπόλοιπη μαργαρίνη,ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
  • Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το καυτό σορόπι και τον αφήνουμε να σταθεί μέχρι να κρυώσει εντελώς και να το απορροφήσει όλο.
  • Απολαύστε!
από : http://olgascuisine.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)