Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μπουγάτσα νηστίσιμη!


Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα(δεν είναι όλες νηστίσιμες,ελέγχουμε την συσκευασία)
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι ή 2 κ.σ μαργαρίνη λιωμένη
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την μαργαρίνη η το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού
  • Σε ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτετρο φύλλο σφολιάτας
  • Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανελα.
  • Απολαύστε!
από:  http://olgascuisine.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)