Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τιραμισού ελαφρύ!




H Τιραμισού είναι το πλούσιο γλυκό που λατρεύουν οι Ιταλοί.

Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιόν ανήκει η συνταγή του παραδοσιακού, υπέροχου αυτού γλυκού αλλά φαίνεται ότι η γνώμες συγκλίνουν ότι μάλλον φτιάχτηκε στα δεύτερα μισά του εικοστού αιώνα στην πόλη Τρεβίζο κοντά στην Βενετία.

Η λέξη τιραμισού (Tiramisu) στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» που σημαίνει μεταφορικά, κάνε με ευτυχισμένο.

Σήμερα μπορείτε να γίνετε διπλά ευτυχισμένοι μιά και σας προσφέρουμε μία εκδοχή πολύ πιο διαιτητική, αλλά εξ’ ίσου γευστική που θα σας ενθουσιάσει.

Μιά συνταγή εξαιρετική, χωρίς ζάχαρη, χωρίς τα ωμά αυγά που πολλοί – σωστά – αποφεύγουν, χωρίς το παχυντικό τυρί μασκαρπόνε! Θα σας φανεί απίστευτο, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την αυθεντική Ιταλική συνταγή.                                                                                    

Συνταγή για Τιραμισού ελαφρύ

28 μερίδες των 90 γρ. – 170 θερμίδες ανά μερίδα (με σπιτικά σαβαγιάρ)
Γλυκαιμικός δείκτης, GI: 12 (χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα 90 γρ., GL: 2 (χαμηλό)

Θα χρειαστείτε:   Η συνέχεια Εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)