Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Καραμελωμένα Φρούτα!




από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/



2 ροδάκινα
1 πράσινο μήλο
3 φρέσκα δαμάσκηνα
1 αχλάδι
3-4 βερίκοκα
1 φλ.φρέσκο ανανά
1 πορτοκάλι
8-10 φράουλες
2 κ.σ.πάστα βανίλιας
2 κ.σ.λικέρ πορτοκαλιού ή μανταρινιού
½ φλ.φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού και 2-3 φλούδες πορτοκαλιού
2 ξύλα κανέλας
4-5 αστεράκια γλυκάνισου
4 κ.σ.έψημα (πετιμέζι)
4 κ.σ.μέλι
2 κ.τ.μπαχαρικό five spices
Παγωτό γιαούρτι για συνοδευτικό

Κόψτε τα μεγαλύτερα φρούτα, σε ακανόνιστο μέγεθος, τα πιο μικρά μοιράστε στα 2 και αφήστε ολόκληρες τις φράουλες. Σε ένα πυρέξ, ενώστε το χυμό πορτοκαλιού με το λικέρ, το μέλι, το έψημα, τα μπαχαρικά, τις φλούδες, την κανέλα, τα αστεράκια και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε μέσα όλα τα φρούτα –εκτός τις φράουλες- ανακατέψτε καλά με το μίγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτά, χωρίς να το σκεπάσετε. Στα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε και τις φράουλες. Συνοδευμένα ζεστά ή χλιαρά ή ακόμη και κρύα, με παγωτό γιαούρτι, είναι ένας υπέροχος συνδυασμός. Αν δεν σας αρέσει το παγωτό γιαούρτι, προτιμήστε βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)