Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σάλτσα μπαρμπεκίου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 1 3/4 φλιτζανια

Υλικά:

5 σκελίδες σκόρδο ψημένο
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1/4 φλιτζανιού σάλτσα Worcestershire
1/4 φλιτζάνι μηλόξιδο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι λιωμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μικρή στη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα πιο πάνω υλικά με τη πιο πάνω σειρά. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κοχλάσουν και μετά μειώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 25 λεπτά να σιγοβράσουν. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα μας από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει λίγο.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε ώστε να γίνει πιο αφράτη η σάλτσα μας. Η σάλτσα αυτή συνοδεύεται με κρεατικά στη σχάρα.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σπανακόπιτα με κοτόπουλο!

υνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο για άλειμμα των φύλλων
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
750γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 1/2 φλιτζάνια τυρί φέτα λιωμένη με το χέρι
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 πακέτο φύλλο κρούστας (8-10 φύλλα) ξεπαγωμένο και κομμένο στη μέση κατά μήκος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το κιμά κοτόπουλου και το τσιγαρίζουμε για 8 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτουμε και το σπανάκι, το αλάτι, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το τυρί φέτα, τα αυγά, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Επιλέξτε ένα ταψί το οποίο να χωράει το φύλλο όπως το κόψαμε σύμφωνα με τις οδηγίες στα υλικά. Το αλείφουμε με βούτυρο. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το τοποθετούμε στο πάτο του ταψιού και το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 8-10 μισά φύλλα. Απλώνουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο τη γέμιση με το σπανάκι και καλύπτουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Αλείφουμε με βούτυρο το τελευταίο φύλλο και το χαράσσουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες. Τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τροφές για φυσική λεύκανση στα δόντια σου!

από: Εδώ 

Το αστραφτερό χαμόγελο και τα λευκά δόντια είναι σταθερά στη λίστα με τα πράγματα που θα επιθυμούσε να αποκτήσει κάθε ενήλικας.
Προτού επενδύσεις χρήματα σε κάποια αισθητική επέμβαση, ξανασκέψου τη διατροφή σου και επένδυσε σε τροφές φυσικά λευκαντικές!

Σέληνο και καρότα

Όταν τρως ωμά τα λαχανικά αυτά, επειδή είναι τραγανά, διώχνουν τις κιτρινίλες και περιορίζουν τον αποχρωματισμό του σμάλτου.

Τυρί

Γιατί πίνουμε κρασί με λίγο τυρί; Ένα κυβάκι τυρί λίγο πριν καταναλώσεις το αγαπημένο σου κρασί, θα διατηρήσει τα δόντια σου λευκά. Αυτό συμβαίνει επειδή το ασβέστιο στο τυρί δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας στα δόνται έναντι των λεκέδων.

Χυμός λεμονιού

Μια φορά την εβδομάδα, ρίξε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα κουταλάκι μαγειρική και βούρτσισε τα δόντια σου με το μείγμα. Τα όξινα εσπεριδοειδή χαρίζουν λάμψη στα δόντια ενώ η τραχιά υφή του μείγματος προσφέρει στιλπνότητα.
ofono.gr

Σάλτσα ντομάτας με κιμά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

250γρ. κιμά χοιρινό
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μετρίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κιμά. Με ένα πιρούνι προσπαθούμε να απλώσουμε το κιμά μέσα στο τηγάνι και τον ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και λίγη κανέλα και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει. Πέντε λεπτά πριν να σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρετε τη σάλτσα σας πάνω από μια μακαρονάδα.
Καλή Όρεξη!

Τρίγωνα Πανοράματος!


Υλικά :

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο γάλακτος
για το σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
1/4 κιλό νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :

Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε παντού και διπλώνοντας το κάνουμε μια μακρόστενη λωρίδα (περίπου 5 εκατοστά),κάθε δίπλωμα και πάλι το βουτυρώνουμε.
Μετά διπλώνουμε την λωρίδα εν αλλάξει κάνοντας ένα τρίγωνο, πάντα σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε, και μετά το τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.
Έτσι συνεχίζουμε μ΄ όλα τα φύλλα και μετά τα ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο και στη συνεχεία σε μέτριο, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν κρυώσουν σκίζω την μια πλευρά του τριγώνου (έτσι γίνετε φάκελος.
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι κι όταν διάλυση η ζάχαρη και δέσει ελαφρά έτσι όπως είναι καυτό βάζω για λίγο ένα ένα μέσα όλα τα τρίγωνα, (πρέπει τα τρίγωνα να απορροφήσουν καλά το σιρόπι).
Την άλλη μέρα βάζω σε κορνέ κρέμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω προσεχτικά τα τρίγωνα πρώτα μέσα καλά και λίγο απ' έξω.
Για περισσότερα διπλασιάστε και τριπλασιάστε τη συνταγή.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικα :

4 κροκάδια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση :

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να πάρει βράση και το ανακατεύετε
Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής εκτός από τα τρίγωνα χρησιμοποιείτε και για γέμισμα σε τούρτες, αλλά βάζοντας τη σε μπολ ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Καλή Επιτυχία

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

Για το κεικ:
2 1/4 φλιτζάνια γλυκόπικρη σοκολάτα χοντροκομμένη
3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε έξι κομμάτια (περισσότερο για το άλειμμα του ταψιού)
5 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο, κοσκινισμένο (το μισό για το κοσκίνισμα του ταψιού και το υπόλοιπο για το κεικ)
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για το γλάσο:
3/4 φλιτζανιού γλυκόπικρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC.
Παίρνουμε ένα ταψί 23×5 cm και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου μέσα στο ταψί και το βουτυρώνουμε και αυτό μαζί με το γύρο του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο κακάο ομοιόμορφα στο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη άκρη για να κρυώσουν λίγο. Χτυπούμε στο μίξερ σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το νερό μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα στο μίξερ για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε το μίγμα του κέικ στο ταψί και το τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν περάσουν τα πρώτα 35 λεπτά περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και ελέγξτε κατά πόσο βγαίνει καθαρό. Δοκιμάζετε με το μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό.
Όταν ψηθεί αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Καλύπτουμε και τοποθετούμε το κέικ στο ψυγείο για 6 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα.
Για να κάνουμε το γλάσο λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και απλώνουμε το ζεστό γλάσο ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και το τοποθετούμε για 20-40 λεπτά στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε το κέικ το βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 20-30 λεπτά προηγουμένως και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα ζεστό μαχαίρι.
Απολαύστε!

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Γαλακτομπούρεκο!


Υλικά για τη κρέμα:
• 1 1/2 λίτρο γάλα
• 120 γραμμάρια σιμιγδάλι
• 1 φακελάκι 80 εως 100 γραμμάρια corn flower
• 200 γραμμάρια ζάχαρη
• 4 αυγά ( εάν δεν υπάρχει πρόβλημα και 6 αυγά )
• 100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
• Ξύσμα από 4 λεμόνια
Υλικά για το σιρόπι:
• 1/2 κιλό ζάχαρη
• 1 1/2 ποτήρια νερό
• 1 φακελάκι βανίλια
• 1 φέτα λεμονιού
• Κανέλλα
Και :
• 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας ψιλό
• 150 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο


Οδηγίες:
Σε λίγο χλιαρό γάλα διαλύετε το corn flower
Βάζετε το υπολιπο γάλα κρύο μέσα σε μια κατσαρόλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη τα ανακατεύετε και τα βάζετε επάνω στην κουζίνας σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις γίνει το γάλα χλιαρό ρίχνετε και το διαλυμένο corn flower
Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, με προσοχή ώστε να μην κολλήσει. Φτιάχνετε τη κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα τη βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ξύσμα, τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε πολύ καλά.

Παίρνετε ένα ταψί 25x35, το βουτυρώνετε και βάζετε μέσα τα μισά φύλλα ένα ένα κάθε δε φύλλο το βουτυρώνετε με ένα πινέλο πολύ καλά.
Μετά στρώνετε τη κρέμα.
Πάνω από τη κρέμα απλώνετε πάλι ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα πάλι ένα ένα καλά-καλά, βουτυρώνετε και το επάνω φύλλο.
Το κόβετε σε κομμάτια της αρεσκείας σας και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 160° C για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Μετά βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τη φέτα λεμονιού για το σιρόπι και το βράζετε τόσο όσο να στέκετε στο νύχι μας μια σταγόνα απ΄αυτό

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Kινέζικο κοτόπουλο με μπρόκολο στο γουόκ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας σογια σως
2 κουταλιές της σούπας χόισιν σως (hoisin)
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλαουερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κιλό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
1 κίτρινο γλυκό πιπέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα κομμένα σε μπουκιές
2 φλιτζάνια νουτλς (chow mein) ή βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε το νερό μαζί με τη σόγια σως, τη χόισιν σως, το κορνφλάουερ, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα γουόκ βάζουμε 1 κουτάλι της σούπας σπορέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό και ρίχνουμε και το πιπέρι. Τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά και τα βγάζουμε από το γουοκ, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο σπορέλαιο στο γουοκ το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κοτόπουλου. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το κέντρο του γουοκ και βάζουμε τη σάλτσα στο κέντρο και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να δέσουν. Βάζουμε και το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σερβίρουμε το φαγητό μας μαζί με νουτλς ή βρασμένο ρύζι. Εάν επιθυμείτε γαρνίρετε με σησαμέλαιο και με έξτρα χόισιν σως. Καλή Όρεξη!

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αγγούρι!

Στη βοτανοθεραπεία ο χυμός του αγγουριού χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει ευερέθιστη κύστη και κυστίτιδες. Το καθαρίζετε και το βάζετε σε αποχυμωτή. Πίνετε 2 κουταλάκια του γλυκού από τον χυμό αυτό κάθε 3 ώρες.
 

Πίνοντας χυμό αγγουριού μπορεί να έχετε πλεονεκτήματα στη θεραπεία του εκζέματος. Ο χυμός αυτός συνιστάται επίσης για τους ερεθισμούς του δέρματος, ενώ θεωρείται και τονωτικό των νεφρών. Φέτες από αγγούρι θα κρυώσουν και θα καθαρίσουν τα κουρασμένα μάτια που τσούζουν και το δέρμα που έχει ερεθιστεί από τον ήλιο. Οι τριμμένοι σπόροι του θεωρούνται αποτελεσματική θεραπεία για την ταινία. Ο πολτός από αγγούρι και μήλο ανακουφίζει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και τις φλεγμονές στις αρθρώσεις.
Είναι πηγή βιταμίνης C και μικρών ποσοτήτων σιδήρου και ποτάσιου. Έχει δροσιστικές και καθαριστικες ιδιότητες όταν απλώνεται εξωτερικά.
Το αγγούρι μπορεί να προκαλέσει σε μερικούς ανθρώπους αέρια στο στομάχι.
 

Μουσακάς Αντί για μελιτζάνες βάλτε πατάτες!




Αυτή την εποχή η μελιτζάνες είναι πολύ ακριβές (όταν ήμαστε παιδιά δεν υπήρχαν μελιτζάνες αυτή την εποχή, και η μάνα μας επειδή θέλαμε Μουσακά [όχι όλο παστίτσιο]μας έκανε με πατάτες)γι΄ αυτό να κάνετε κι εσείς αντί για μελιτζάνες με πατάτες (πολλοί κάνουν και με τα δυο)

Υλικά :

2 κιλά πατάτες

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες, μετά τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε, μετά το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο ελαιόλαδο.
Συνεχίζετε την συνταγή του μουσακά για μελιτζάνες.
Εάν δεν κάνει να φάτε τηγανητά μπορείτε να βάλετε τις μελιτζάνες ή τις πατάτες (κομμένες όπως για το τηγάνισμα) σ΄ ένα ταψί καλά λαδωμένο και να τις ψήσετε για λίγο στο φούρνο.

Σερβίρεται ζεστός καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Αυτή τη συνταγή για του Μουσακά με πατάτες την έμαθα από την
Μητέρα μου
nikolaos

Αυτή η υπέροχη Ανθοδέσμη με τα Πανέμορφα Τριαντάφυλλα από εμάς και για όλους/ες τους/τις αναγνώστες/τριες  του
 geussis-nikolaos.blogspot.gr.
 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αρνάκι κατσαρόλας με σάλτσα ντομάτας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό μπούτι αρνιού, κομμένο σε μερίδες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
500γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, σκόρδο και ρίγανη.
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε να σοταριστεί για 15 δευτερόλεπτα, και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα όλα τα υπολείμματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας· προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 2 περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό. Αφαιρούμε τυχόν λίπη από την επιφάνεια της σάλτσας που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα, και την αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει αρκετά. Σερβίρουμε το αρνάκι με έναν ωραίο πουρέ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Σέλερι!

Οι σπόροι του σέλερι χρησιμοποιούνται στη βοτανολογία για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Συχνά οι σπόροι του σέλερι ανακατεύονται με willow bark (φλοιό ιτιάς). Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα από τον συνδυασμό αυτό. Οι σπόροι του σέλερι μπορούν να σας βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του γάλακτος κατα τη διάρκεια του θηλασμού.



Χρησιμοποιήστε τριμμένο ωμό σέλερι ανακατεμένο με λιναρόσπορο σαν πολτό για πρησμένους αδένες. Καταναλώνετε σπόρους σέλερι σαν αντιοξειδωτικό. Πίνετε χυμό σέλερι, αφού προσθέσετε λίγο μέλι για να τον γλυκάνετε, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Πίνετε τον χυμό του σέλερι πριν από τα γεύματα, καθώς θα σας βοηθήσει στη μείωση της όρεξης. Ο χυμός του σέλερι συστήνεται, επίσης, γιατί διευκολύνει την πέψη. Γι αυτήν του την ιδιότητα θα πρέπει να καταλώνεται μετά τα γεύματα. Η ρίζα του σέλερι θεωρείται ότι είναι αφροδισιακό.


Το σέλερι προμηθεύει τον οργανισμό με ικανοποιητικές ποσότητες από ποτάσιο, χλώριο και νάτριο. Βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, στους σπασμούς σε έναν απαλό μυ και στα αέρια του γαστρεντερικού συστήματος. Βοηθά στη θεραπεία της αρθρίτιδας, των ρευματισμών και της αϋπνίας. Το σέλερι θεωρείται  εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Δεν υπάρχει καμιά ασφαλής δοσολογία για το σέλερι. Το σέλερι δεν έχει επιβλαβείς επιδράσεις όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και σαν μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αλλά, όταν παρασκευάζεται για εμπορική χρήση, τα προϊόντα του σέλερι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα σε ορισμένες περιπτώσεις. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας του προϊόντος για τη χρησιμοποίησή του. Αν παρουσιαστούν αντιδράσεις, σταματήστε να το παίρνετε αμέσως και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Το σέλερι μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στην ουροδόχο κύστη σε όλες τις γυναίκες - εγκυμονούσες ή όχι.

Μην παίρνετε σέλερι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και μη χρησιμοποιείτε σπόρους σέλερι από συσκευασίες, καθώς συνήθως έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά συστατικά.

Εύκολη σαλάτα με καλαμαράκια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/2 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
6 φλιτζάνια μαρούλι, χοντροκομμένα
1 μικρό αγγούρι, κομμένο στα δύο κατά μήκος, σε φέτες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, και τη λιαστή ντομάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε μια ωραία σαλατιέρα το μαρούλι, το αγγούρι και την κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Προσθέτουμε και το μίγμα με τα καλαμαράκια, και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Καραμελωμένα Φρούτα!




από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/



2 ροδάκινα
1 πράσινο μήλο
3 φρέσκα δαμάσκηνα
1 αχλάδι
3-4 βερίκοκα
1 φλ.φρέσκο ανανά
1 πορτοκάλι
8-10 φράουλες
2 κ.σ.πάστα βανίλιας
2 κ.σ.λικέρ πορτοκαλιού ή μανταρινιού
½ φλ.φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού και 2-3 φλούδες πορτοκαλιού
2 ξύλα κανέλας
4-5 αστεράκια γλυκάνισου
4 κ.σ.έψημα (πετιμέζι)
4 κ.σ.μέλι
2 κ.τ.μπαχαρικό five spices
Παγωτό γιαούρτι για συνοδευτικό

Κόψτε τα μεγαλύτερα φρούτα, σε ακανόνιστο μέγεθος, τα πιο μικρά μοιράστε στα 2 και αφήστε ολόκληρες τις φράουλες. Σε ένα πυρέξ, ενώστε το χυμό πορτοκαλιού με το λικέρ, το μέλι, το έψημα, τα μπαχαρικά, τις φλούδες, την κανέλα, τα αστεράκια και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε μέσα όλα τα φρούτα –εκτός τις φράουλες- ανακατέψτε καλά με το μίγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτά, χωρίς να το σκεπάσετε. Στα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε και τις φράουλες. Συνοδευμένα ζεστά ή χλιαρά ή ακόμη και κρύα, με παγωτό γιαούρτι, είναι ένας υπέροχος συνδυασμός. Αν δεν σας αρέσει το παγωτό γιαούρτι, προτιμήστε βανίλια.