Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ “RED VELVET”


To Red Velvet είναι ένα πολύ ωραίο γλυκό κατ' εξοχήν Χριστουγέννιατικο που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αρέσει σε όλους. Σας παρουσιάζω την δική μου εκδοχή.
Υλικά:

Για τη ζύμη:
2 ¼ κούπας αλεύρι μαλακό (για κέικ)
2 κουτ. σούπας κακάο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού baking powder

200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού άσπρο ξύδι
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
2 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κομμάτι βούτυρο (113 γρ.)
2 αυγά

Για την γέμιση:
1 1/5 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κομμάτι βούτυρο (113 γρ.)
1 πακέτο τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφεια)
1 πακέτο τυρί κρέμα μασκαρπόνε (μπορείτε να βάλετε και δυο φιλαδέλφεια)
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή.

*Τα υλικά αυτά είναι κατάλληλα για δυο ταψάκια 22 εκ.

 Πρώτα ετοιμάζουμε τα ταψάκια για να μην πελαγώσουμε στο τέλος που πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι, στρώνουμε λαδόκολα και αλείφουμε πάλι λάδι και αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ανοίγουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 175 βαθμούς (εγώ το έβαλα στο πάνω – κάτω).


Βάζω τα πέντε πρώτα υλικά σε μια λεκάνη και τα κοσκινίζω.
 
Σε ένα άλλο μπωλ ή μια κανατούλα βάζω τα τέσσερα επόμενα υλικά (κρέμα γάλακτος, ξύδι, βανίλια υγρή, και χρώμα ζαχαροπλαστικής) και τα ανακατεύω.


Βάζω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω 3 λεπτά.


Στη συνέχεια ρίχνω πρώτα το ένα αυγό και αφού ανακατευτεί ρίχνω και το δεύτερο.


Ρίχνω λίγο από το μίγμα με το αλεύρι

λίγο από το μίγμα με την κρέμα γάλακτος

συνεχίζω το ίδιο και τελειώνω με το αλεύρι. (Πρέπει να αρχίσω και να τελειώσω με το αλεύρι).


Ρίχνω το μίγμα στα ταψάκια 
 
και τα βάζω στο φούρνο για 25 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντοφλυφίδα αν έχουν γίνει (να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα) και τα βγάζω.


Τα αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν


και στη συνέχεια τα βγάζω από τα ταψάκια και τα αφήνω 1 ώρα να κρυώσουν.


 
 Για τη γέμιση:


Βάζω στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο τα τυριά και την βανίλια και τα χτυπάω καλά μέχρι να γίνει μια όμορφη κρέμα.

 
Εδώ ξεκινάει η διαδικασία της ολοκλήρωσης και της διακόσμησης.


Από το ένα κέικ έκοψα με το μαχαίρι ένα πολύ ψηλό κομμάτι από πάνω (σαν φλίδα) για να το τρίψω και να διακοσμήσω το κέικ.


Βάζω το ένα κέικ και από πάνω ρίχνω το τυρί



και συνεχίζω με το επόμενο κέικ και το τυρί 
 

Ρίχνω το τρίμα από το κέικ
και στη συνέχεια ρίχνω τρίμα καρύδας



Μπορούμε επίσης να κάνουμε και το εξής:

Αφού γίνουν τα κέικ να κόψουμε το καθένα στη μέση και έτσι να κάνουμε το κέικ με τέσσερεις ορόφους.

εδώ είναι μια εκδοχή που έκανα άλλη φορά στην οποία δεν έριξα τρίματα από το κέικ παρά μόνο καρύδα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)