Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Zυμαρικά με τόνο και κάπαρη μέσα σε λευκή σάλτσα κρασιού.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 2 ατομα

Υλικά:

100γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, (φαρφάλε, λιγκουίνι, ή σπαγγέτι)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο επιπλέον)
1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη
150γρ. τόνο σε λαδι, στραγγισμένος.
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, και προσθέτουμε το αλάτι (υπολογίζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού για 1 λίτρο νερό)
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας όμως να μείνουν αλ τεντε.
Σε ένα πλατύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 περίπου λεπτά, και προσθέτουμε τον τόνο, την κάπαρη και το αλάτι. Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε το φαγητό μας για λίγα λεπτά να βράσει σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι με το μίγμα του τόνου. Κουνάμε ζωηρά το τηγάνι ώστε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά, και τα περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Καλή Όρεξη!