Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κρεμμύδι!

από Εδώ

Η χρήση του σαν βότανο Τα λιωμένα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπεία σαν κομπρέσα για να καθαρίσουν μολυσμένα χτυπήματα. Το σιρόπι από κρεμμύδια φτιάχνεται από ανάμειξη ψιλοκομμένων κρεμμυδιών και μέλι και βοηθά στα κρυώματα και τον βήχα. Η χρήση του στην διατροφή Το κρεμμύδι θεωρείται ότι είναι ευεργετικό στη μείωση της υψηλής πίεσης και του σακχάρου. Ο πολτός των κρεμμυδιών θεραπεύει την βρογχίτιδα, την ακμή και τα πυώδη εξανθήματα. Επίσης, συνιστάται συχνά για μολύνσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Ιδιότητες Το κρεμμύδι περιέχει μικρές ποσότητες βιταμίνης Α και Β και λίγο ποτάσιο. Περιέχει μικρά σάκχαρα, είναι χαμηλό σε λιπαρά, σε φυτικές ίνες, σε νάτριο και υδατάνθρακες. Βοηθά στην παρεμπόδιση των φλεγμονών και μπορεί να χαλαρώσει τους μυς όταν βρίσκονται σε σπασμό.