Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αφρικανικό κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 5-6 ατομα

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κύβους
3 κρεμμύδια λιωμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φλιτζάνια πολτοποιημένες ντομάτες, ή 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό)
1 φλιτζανι νερό
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή άλλο κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε κύβους
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε δύο δόσεις, και τα αφήνουμε να σοταριστούν από όλες τις πλευρές , ώσπου να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο και προσθέτουμε τη πολτοποιημένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, ώσπου να πυκνώσει αρκετά.
Ξαναβάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο, και προσθέτουμε και το φυστικοβούτυρο. Μόλις ζεσταθούν όλα τα υλικά, θα σχηματιστεί ένα ωραίο μίγμα. Καρυκεύουμε με το αλάτι και τα πιπέρια, και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, και τους κύβους ντομάτας και σιγοβράζουμε για ακόμη 3-4 λεπτά. Σερβίρετε και συνοδεύστε το φαγητό σας με πιλάφι ρύζι.  
Καλή Όρεξη!