Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σολομός με μήλα και φινόκιο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/4 κούπας αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας νερό
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
4 φιλέτα σολομού
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 μέτριοι βολβοί φινόκιο, κομμένοι σε λεπτές φέτες
4 μήλα, καθαρισμένα, μισοβρασμένα, και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος.

Εκτέλεση:

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και το νερό.
Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά.
Ξεπλένουμε το σολομό και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε και το φινόκιο, και ανακατεύουμε για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα μήλα, και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά, μέχρι τα μήλα και το φινόκιο να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τότε και το μέλι, ανακατεύουμε, και μεταφέρουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σολομό και μαγειρεύουμε 8 – 10 λεπτά γυρίζοντας τα φιλέτα του ψαριού μόνο μία φορά (προσέχουμε αν ροδίσει το ψάρι μας πάρα πολύ γρήγορα, να χαμηλώσουμε τη φωτιά)
Σερβίρουμε συνδυάζοντας τα φιλέτα του σολομού με το μίγμα του φινόκιο, και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.  
Καλή Όρεξη!