Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΖΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.....ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ......

από  :  Εδώ 

Ο προγραμματισμός για το μεσημεριανό έγινε από το πρωΐ, εξ αιτίας της προηγούμενης ανάρτησης.
Στην κατάψυξη τα δυο (2) τελευταία λουκάνικα τύπου Μάνης, κατασκευασμένα στον χασάπη μου, με συνταγή που του έδωσα, ελαφρά αλλαγμένη, μιας και έχει φουρνάκι καπνίσματος (αυτό ήταν το κίνητρο).
Είχε επίσης μανιτάρια σε φέτες, κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο κ.λπ.
Να και το αποτέλεσμα με ένα αυγό, χωριστά
 Για τέτοια λουκάνικα έχω ξαναγράψει ΕΔΩ. Αυτά όμως έγιναν διαφορετικά.
Υ Λ Ι Κ Α  
2 Λουκάνικα "χωριάτικα" κομμένα φετάκια
1 κουταλιά Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπερίτσες καυτερές (μικρές τσίλι)
1 κουτί (400 γραμ) Ντοματάκια κονκασέ
250 γραμ Μανιτάρια σε φέτες κατεψυγμένα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η  
Ζεσταίνω αντικολλητικό τηγάνι και στήνω τα κομματάκια του  λουκάνικου από την κομμένη τους πλευρά, με σκοπό να βγάλουν το λίγο λίπος που έχουν (μοσχαρίσια είναι κατά βάση, με χοιρινό 20%).
Σε μερικά λεπτά τα τουμπάρουμε από την άλλη κομμένη πλευρά.
Ελέγχω ότι πήραν χρώμα και ρίχνω τα μανιτάρια, όπως είναι παγωμένα, ανακατεύω και σε λίγω βγάζουν τα νερά τους και αρχίζει ο βρασμός.
Στο μεταξύ λιώνω στο multi τα ντοματάκια, το κρεμμύδι και τα πιπεράκια.
Όταν τα υγρά των μανιταριών πλησιάζουν να σωθούν, ρίχνω το περιεχόμενο του multi στο τηγάνι.
Σκεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα (να μη κάνουμε την κουζίνα χάλια και μόλις καθαρίστηκε) και χαμηλώνω την φωτιά στο μισό.
Σε 10-15 λεπτά η σάλτσα έχει πήξει.  Αν πήζει νωρίτερα συμπληρώνω ζεστό νερό, για να συνεχίσει ο βρασμός μέχρι τα 15 λεπτά.
Ο μεζές αυτός, κανονικά, είναι αμαρτωλός, αλλά με τα μοσχαρίσια άπαχα λουκάνικα και χωρίς καθόλου έξτρα αλάτι, γίνεται άψογος.
Τον εμπλούτισα και μέ ένα αυγό σκέτο στο άλλο αντικολλητικό τηγανάκι και να το γεύμα.
Εννοείται ότι συνοδεύτηκε με κόκκινο ξερό κρασάκι