Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κουνουπίδι με τυρί και σολωμό!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
50 γραμ. βούτυρο, συν λίγο ακόμη για επάλειψη
50 γραμ. αλεύρι
450m l γάλα
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
150 γραμ. έτοιμο μαγειρεμένο σολωμό σε κομματάκια.
125 γραμ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
75 γραμ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει, προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε το βούτυρο, για να λιώσει. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά, ώστε να καβουρντιστεί ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να σχηματιστεί μια ωραία, ομαλή σάλτσα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα στη φωτιά, και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα και τη σάλτσα Worcestershire.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε στη σάλτσα το σολωμό, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα με το σολωμό πάνω από το κουνουπίδι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως. Σερβίρεται το φαγητό σας με ένα ωραίο λευκό κρασί. Καλή Όρεξη!