Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σκορδάτο Βοδινό ρόστο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα
Υλικά

1 κομμάτι μοσχάρι νουά περίπου 3-5 κιλά
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αλείφουμε με το μείγμα αυτό όλη την επιφάνεια του κρέατος, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί και το αφήνουμε για λίγη ώρα εκτός ψυγείου ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσέχουμε να μην αφήσουμε το κρέας εκτός ψυγείου πάνω από 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC.
Ψήνουμε το κρέας για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 60 έως 75 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε να είναι το κρέας μας.
Όταν το κρέας μας ψηθεί, ανάλογα με τα γούστα μας, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 10 ή 15 λεπτά πριν το κόψουμε, ώστε το κρέας μας να είναι μαλακό και ζουμερό. Συνδυάζεται τέλεια με πουρέ πατάτας ή ρύζι με λαχανικά στον ατμό. Καλή Όρεξη!