Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγού με φασόλια και λουκάνικο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1-2 λουκάνικα χωριάτικο, περίπου μισό κιλό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 1/2 φλιτζάνια έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας, καρυκευμένη με σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό
1 κονσέρβα λευκά φασόλια , ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ωμά ζυμαρικά της αρεσκείας μας (βίδες, πέννες, κοφτό μακαρονάκι)
150 γραμ. φρέσκα φύλλα σπανάκι, πλυμένα καλά
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Romano

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον κιμά, το λουκάνικο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε και το σκόρδο, και σωτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Σβήνουμε με το ζωμό, και προσθέτουμε το βασιλικό, τη ντομάτα και τα φασόλια. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τέλος προσθέτουμε και τα ζυμαρικά. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
Τέλος, προσθέτουμε και τα φύλλα σπανάκι, και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε προσφέροντας επιπλέον τριμμένο τυρί σε ένα μπολάκι.
Καλή Όρεξη!