Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κεικ καρότου με γλάσο γιαουρτιού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 10 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1/4 φλιτζάνι άχνη
Λίγο βούτυρο λιωμένο και έξτρα αλεύρι για το σκεύος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε μία στενόμακρη φόρμα για κέικ με το λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Την χτυπάμε λίγο ώστε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά, και το τζίντζερ.
Ρίχνουμε το μίγμα των στερεών στο μπολ με το μίγμα του γιαουρτιού, ανακατεύουμε απαλά, και τοποθετούμε το μίγμα μας στο ταψί.
Ψήνουμε το κέικ για 40 με 50 λεπτά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ: Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Μεταφέρουμε την φόρμα του κέικ σε μια σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε προσεκτικά το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας. Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το κέικ μας πάνω σε μία σχάρα, και το περιχύνουμε με το γλάσο γιαουρτιού.
Καλή Όρεξη!