Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ψητό τυρί καμαμπέρ με σκορδόψωμο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1 ολόκληρο κεφάλι τυρί καμαμπέρ με το κουτί του (πρέπει να είναι ξύλινο και όχι πλαστικό)
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Για το σκορδόψωμο
1 μικρή φραντζόλα τσιαπάτα, κομμένη στη μέση
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Βγάζουμε το τυρί από το κουτί του, αφαιρούμε τυχόν πλαστικά περιτυλίγματα από τη συσκευασία του, και το ξαναβάζουμε μέσα στο κουτί του, αφαιρώντας το καπάκι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάμε την επιφάνεια του τυριού σε διάφορα σημεία και μέσα στις σχισμές βάζουμε κομμάτια σκόρδου και κλαδάκια από θυμάρι.
Περιχύνουμε το τυρί με το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό φύλλο ψησίματος, μαζί με το κουτί του. Το ψήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά, ή έως ότου το κέντρο του τυριού να λιώσει.
Για το σκορδόψωμο, αλείφουμε την κομμένη πλευρά του ψωμιού με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, και κατόπιν τρίβουμε την ψημένη πλευρά του ψωμιού με μια κομμένη σκελίδα σκόρδο.
Σερβίρουμε αμέσως το ζεστό σκορδόψωμο με το λιωμένο τυρί ξεχωριστά. Απολαύστε!