Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Κουνέλι στιφάδο!

υνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
3 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
2 φύλλα δάφνης
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τις μερίδες κουνελιού από το αλεύρι και τις τινάζουμε λίγο για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κουνέλι μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες και τις πατάτες στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να σωταριστούν ελαφρά. Σβήνουμε με λίγο κρασί, και περιμένουμε 2-3 λεπτά ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, και τα φύλλα δάφνης.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα εντόσθια του κουνελιού καλά πλυμένα (το συκώτι), καθώς και τον αρακά. Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ ώρα.
Αν δούμε ότι η σάλτσα μας αρχίζει να δένει πολύ γρήγορα, την αραιώνουμε με λίγο κρασί.
Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας και συνοδεύστε με ένα ωραίο κόκκινο κρασί.
Καλή Όρεξη!