Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πέννες με σάλτσα αλφρέντο, γαρίδες και μανιτάρια πορτομπέλο.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. πέννες ζυμαρικά
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1/2 κιλό μανιταρια πορτομπελο, σε κύβους
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους, χωρίς κέλυφος και ξεπλυμένες
1 βαζάκι έτοιμη σάλτσα Alfredo
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Romano
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά ώσπου να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε καλά.
Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί περίπου 2 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε και το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα μανιταρια πορτομπελο και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σωτάρουμε ώσπου να γίνουν ροζ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σάλτσα αλφρεδο, το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Καλή Όρεξη!