Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μοσχάρι σωτέ με σπαράγγια και καλαμπόκι.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι μεσαίου μεγέθους σπαράγγια, (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε λωρίδες, φιλέτο
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε τα λαχανικά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5-6 λεπτά, μέχρι τα σπαράγγια να ροδίσουν, αλλά να μείνουν τρυφερά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κρέας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και το καλαμποκάλευρο, και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε και το μοσχαρίσιο κρέας και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μίγμα των σπαραγγιών και ένα φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Καλή Όρεξη!