Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σουβλάκι μοσχαρίσιο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα άπαχη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
1/4 φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε το κρέας στο μπολ έτσι ώστε να καλυφτεί τελείως από τα υγρά. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία, 180ο C.
Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα. Περνάμε τα κομμάτια κρέατος σε μεταλλικά σουβλάκια, και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. Προσέχουμε ώστε να αφήσουμε λίγο κενό μεταξύ των κομματιών του κρέατος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί για ψήσιμο. Τα αφήνουμε να ψηθούν 10-15 λεπτά, περιστρέφοντάς τα και αλείφοντάς τα με μαρινάδα κάθε 3 περίπου λεπτά. Πετάμε την μαρινάδα που περίσσεψε. Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντάς τα με πατάτες ή πίτες και πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!